Over Linda Brakenhoff

Linda Brakenhoff

Als tweejarige:

“Mama?”

“Ja, Linda?”

“Jij bent mijn moeder, hè? En oma is jouw moeder.”

“Ja, dat klopt.”

“Wie was dan de eerste moeder?”

Hallo! Mijn naam is Linda Brakenhoff. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn man in Leiden. Ik heb het voordeel van een hele open opvoeding gehad en wist al van jongs af aan veel over het vrouwelijk lichaam. Daardoor heb ik altijd een passie gehad voor vrouwelijke onderwerpen. In 2014-2015 heb ik een poosje gewerkt als content writer bij 24Baby.nl, waar ik van het bestaan van een doula leerde, en ik was meteen geïntrigeerd. De keuze om een doula opleiding te gaan volgen was voor mij een natuurlijk gevolg in mijn leerproces. In september 2018 ben ik begonnen met de doula opleiding In Bloei in Rotterdam, en dat is een keuze geweest waar ik absoluut geen spijt van heb. Ik heb echt een passie voor vrouwen en hun kracht. Eén van mijn docenten omschreef mij als een vrouwenvrouw, en daar kan ik me helemaal in vinden. 

Ik word omschreven als een warme, hartelijke persoonlijkheid met een aanstekelijke lach. Een oervrouw met een zachte, verzorgende kant. Iemand die kalmte of juist energie kan brengen wanneer dat nodig is. Iemand die meeleeft en meevoelt.

Ik heb een universitaire opleiding geschiedenis gedaan, waarbij ik me heb gespecialiseerd in middeleeuwse geschiedenis. De interesse voor hoe het ‘vroeger’ er aan toe ging bestaat nog steeds en kan je ook wel terug vinden in de keuze van een historisch concept als de naam van mijn praktijk. Een doula is wat mij betreft namelijk een heel oud concept in een nieuw, professioneel jasje. Vrouwen die vrouwen ondersteunen, ik kan me niks mooiers bedenken!

Ik werk verder vanuit huis en run een eigen bedrijfje in handgeverfd garen, Spingodin. Dat doe ik al sinds 2016. Ik ben dan ook een ontzettend creatief persoon en je kan me altijd wel treffen met een werkje in mijn handen. Mijn onderneming is ontstaan uit de noodzaak om een aantal verschillende activiteiten te kunnen professionaliseren. Behalve de wolzaak hield ik me bijvoorbeeld ook incidenteel bezig met visagie, schmink en grime, aanvullend creatief onderwijs op basisscholen en geschiedkundig onderzoek. Zoals je misschien wel merkt heb ik veelzijdige interesses. Zelfstandig ondernemen was voor mij de oplossing om ruimte te kunnen bieden aan al die verschillende interesses. Het geeft me ook de flexibiliteit om voor iemand op wacht te kunnen staan. Mijn focus binnen het ondernemen ligt nu op de geboortezorg. 

De opleiding In Bloei in Rotterdam is aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging van Doula’s. Deze staat daar mee garant voor de kwaliteit van de opleiding en haar studenten. Ik ben zelf ook bij de NBvD aangesloten als aspirant-lid.

 

Opleiding

Doula opleiding In Bloei te Rotterdam (2018/19)

Bijscholing

Advanced Rebozotechniek, Mirjam de Keijzer (2019)
Bijscholing zwangerschapsmassage, Joyce Hoek-Pula & Marlies Phielix (2019)
Bijscholing borstvoeding, Teddy Roorda (2019)
Bijscholing emotioneel ondersteuningsplan, Farola Dumont – In Bloei (2020)
Vaginal Steam Facilitator training, Nurdan Atasever van Harten – Bella Mama (2020)